Windows Görev Yöneticisi İçin 6 İpucu

Windows görev yöneticisini genellikle kilitlenen, yanıt vermeyen bir uygulamayı sonlandırmak ya da sistem kaynaklarının ne kadarının kullanıldığını görmek için kullanırız. Windows ile birlikte gelen bu aracı biraz daha derinlemesine incelediğinizde çalışmakta olan program ve işlemleri görüntülemenin dışında kullanım alanlarının da olduğunu ve daha önce belki de hiç farkına varmadığınız özelliklerinin bulunduğunu göreceksiniz. 

Hepimiz biliyoruz fakat yine de hatırlatmakta fayda var görev yöneticisini başlatmak için görev çubuğunda boş bir alana sağ tıklayarak Görev yöneticisi’ni başlat seçeneğini ya da Ctrl+Shift+Esc kısayol tuşlarını kullanabilirsiniz.

Pencereleri yönetin

Görev yöneticisini açtığınızda karşılaştığınız sekme olan Uygulamalar sekmesinde o an açık olan pencereler listelenmekte. Açmak istediğiniz uygulamaya çift tıklayabilir veya sağ tık menüsünden Geçiş yap ve Öne getir seçenekleriyle o pencereyi aktif hale getirebilirsiniz. Aynı şekilde yine bu menüden Simge durumuna küçültme ve ekranı kaplaması işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Birden fazla pencereyle işlem yaparken ise Basamakla, Yatay Döşe ve Dikey Döşe seçeneklerinin aktif olduğunu göreceksiniz. Bu seçenekler sayesinde açık pencereleri ekranınıza düzenli bir şekilde yerleştirebilirsiniz.

Bildirim alanında göstermek

Windows görev yöneticisi simge durumuna küçültüldüğünde varsayılan olarak diğer pencereler gibi görev çubuğunda gösterilir. Seçenekler menüsünde yer alan Simge durumuna küçültüldüğünde gizleetkinleştirildiğinde bildirim alanında yer almasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde kullanımda bildirim alanında yer alan simge güncel olarak işlemci kullanım durumunuzu gösterecektir.

Menüsüz Görünüm

Windows görev yöneticisi için iki farklı görünüm seçeneği sunulmakta. Menülerin ve sekmelerin yer almadığı sade görünüme geçmek için sekmelerin yanındaki boşluğa veya etrafındaki kenarlığa çift tıklamanız yeterli tekrar eski görünüme geçmek için bunu tekrarlayın

Yeni sütunlar ekleyin

İşlemler, Ağ İletişimi ve Kullanıcılar sekmelerinde bulunan sütunlara ihtiyaç duyabileceğiniz bilgileri sunan yenilerini ekleyebilirsiniz. Her sekme için ekleyebileceğiniz sütunlar birbirinden farklıdır. Ekleme yapmak istediğiniz sekme açıkken Görünüm menüsünde yer alan Sütunları Seç seçeneğine tıklayarak gösterilmesini istediğiniz değerleri işaretlemeniz yeterli.

İşlemler İçin Öncelik Atayın

Bilgisayarda çalışırken genellikle çok sayıda program aynı anda açık bulunmakta. Bir yandan resim işleme programı çalışırken winamp ile müzik dinleyip internette gezinebiliyoruz. Çalışmanızın aksamadan devam edebilmesi için o an en önemli olan işleme yüksek öncelik atamanız mantıklı olacaktır.

Örneğin Google Chrome açık sörf yapıyorken diğer işlemlerle bir süre ilgilenemeyeceğinizi düşünürsek chrome.exe için Normal olan işlem önceliğini Normalin Üstünde olarak ayarlayabilirsiniz. Diğer işlemler için ise Normalin Altında şeklinde ayarlama yapın. Sistemin kilitlenmemesi için Gerçek Zamanlı ya da Yüksek seçeneklerini tercih etmenizi pek tavsiye etmiyorum. Aynı şekilde Düşük seçeneğini de programın çalışmaya devam edebilmesi için tercih etmemelisiniz. Yapılan bu ayarlamalar kaydedilmiyor ilgili programlar kapatıldığında eski haline dönmektedir.

Diğer kullanıcılara ileti gönderin

Kullanıcılar sekmesinde bilgisayarınızda açılmış olan yerel oturumlar veya sisteminize uzak masaüstü aracılığıyla bağlanmış kullanıcılar gösterilmektedir. O an aktif olan kullanıcılara mesaj gönderebilirsiniz. İleti göndermek istediğiniz kullanıcıyı seçerek İleti Gönder butonuna tıklayın mesajınızı yazdıktan sonra Tamam butonuna tıklayın.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

REKLAM ENGELLEYICI

Reklamları Engelleyici kullandığınızı tespit ettik. Lütfen bu reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bize destek olun.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO